Turvallisuus

Vakaa ja helppo käsitellä

Päijän-vene on oivallinen vene huvilakäyttöön, kalastukseen ja metsästykseen. Se on kevytkulkuinen ja helposti hallittavissa kovassakin tuulessa. Kalamiehet osaavat arvostaa myös Päijän-soutuveneen käsittelyn helppoutta huovatessa. Veneen tuhti paino, tarkasti suunniteltu pohjamuoto ja vakiona oleva 5 cm köli antavat Päijän-veneelle perinteisen puuveneen parhaimmat suuntavakausominaisuudet.

VTT:n CE-kilpi

images

Päijän-soutuveneet täyttävät Euroopan Parlamentin ja Neuvoston direktiivien vaatimukset rakenteellisesta turvallisuudesta, asennuksista, vakaudesta ja varalaidoista. Kilvestä selviää maksimikoneteho, henkilöluku ja kuormituksen kg-määrä.

Nerokas rakenne

Päijän-soutuvene on kaksikuorirakenteinen lasikuituvene. Veneen sisäpuoli on yhtä lasimaisen kaunis, sileä ja helppohoitoinen kuin ulkopintakin. Ponttoneihin ja istuimiin on ruiskutettu korkeapainemenetelmällä Merenkulkulaitoksen hyväksymää vettä imemätöntä polyuretaania.

1. Korotus estää veden kulkemisen istumapaikalle
2. Vettä imemätön kelluntasäiliö
3. Pohjan vahvuus vähintään 6 mm
4. Kaikissa Päijän-veneissä köli on valettu täyteen. Kölin puhkikulumisen vaaraa ei ole.

imagesq

Turvallinen

index

Päijän-soutuvene on suunniteltu myös vaaratilanteita varten. Vene kelluu vesilastissa suosituksen mukaisen kuorman. Polyuretaanitäyte kelluttaa veneen ulkopinnan ollessa rikkoutunutkin. Veneen sisäpohja ja istuimet on karhennettu turvalliseksi, joten liikkuessa ei tarvitse pelätä liukastumista. Lapsia varten on ylimääräiset jalkatuet. Vene kestää laitakuormaa 80 kg.

Vene ei kaadu kaatamatta.

Helppohoitoinen

pesu

Kaksikuorirakenteinen vene on helppohoitoinen ja siisti. Ainoa tarvittava hoito on puhdistus miedolla pesuaineella ja pehmeällä harjalla. Päijän-veneestä on iloa käyttäjälleen huollosta riippuen kymmeniksi vuosiksi.